“Primjena pristupačnosti i razumne prilagodbe u odgojno-obrazovnim ustanovama”

//“Primjena pristupačnosti i razumne prilagodbe u odgojno-obrazovnim ustanovama”
🔸Udruženje “Život sa Down sindromom Federacije Bosne i Hercegovine” danas počinje sa realizacijom programa obuke “Primjena pristupačnosti i razumne prilagodbe u odgojno-obrazovnim ustanovama”, koji je namijenjen menadžmentu osnovnih i srednjih škola Kantona Sarajevo. ❗️
Obuci će prisustvovati predstavnici menadžmenta (direktori/direktorice i stručni saradnici/saradnice) 50 osnovnih i srednjih škola Kantona Sarajevo.
👉Obuka se realizuje u okviru projekta “Stvaranje pretpostavki za primjenu razumne prilagodbe za učenike s invaliditetom u inkluzivnom obrazovaju u kantonu Sarajevo” koji se provodi u saradnji sa Institut za razvoj preduniverzitetskog obrazovanja Kantona Sarajevo.
📌Prvi dan trodnevne obuke, Binasa Goralija, regionalna koordinarica MyRight – Empowers people with disabilities u BiH, govori o djetetu kao nosiocu prava sa fokusom na pravo na pristupačnosti i razumnu prilagodbu.
👉Drugi dio prvog dana posvećen je boljem razumijevanju razumne prilagodbe i postupcima u kreiranju individualnog plana razumne prlagodbe, o čemu će govoriti prof.dr. Lejla Kafedžić.
📌 Drugi dan obuke posvećen je o procesu razumnog prilagođavanja u skladu sa principima osobno usmjerenog pristupa i planiranja i pitanju odnosa školskog osoblja/tima i resursa u zajednici. Navedene teme realizira Anka Radić-Izetbegović, izvršna direktorica udruženja Društvo ujedinjenih građanskih akcija.
🔹Projekat “Stvaranje pretpostavki za primjenu razumne prilagodbe za učenike s invaliditetom u inkluzivnom obrazovaju u kantonu Sarajevo” finansijski podržava Ministarstvo za odgoj i obrazovanje Kantona Sarajevo.
By |2023-11-28T14:41:20+00:00Utorak, Novembar 28, 2023|Nekategorisano|Komentari isključeni za “Primjena pristupačnosti i razumne prilagodbe u odgojno-obrazovnim ustanovama”